Loading…

READY TO ROCK?

Click the button below to start exploring our website and learn more about our awesome company
Start exploring

Galicisk (sprog)

Galicisk (på galicisk: galego) er et ibero-romansk sprog, der tales i Galicien, som er en selvstyrende region i det nordvestlige Spanien. Galicierne er i den spanske forfatning klassificeret som en “historisk nationalitet” all football jerseys, o deres sprog har derfor status som officielt minoritetssprog.

Historisk opstod det portugisiske sprog i Galicien og det nordlige Portugal, og spredte sig derfra sydpå i det 14. århundrede under reconquista’en. Mange moderne lingvister betragter moderne galicisk og portugisisk som dialekter af det samme sprog. Flertallet af galicere og den galiciske regering anser dog ikke galicisk som en portugisisk dialekt, men derimod som et selvstændigt sprog. Efter århundreders adskillelse af Galicien og Portugal kan det være vanskeligt for galicere og portugisere at forstå hinandens sprog, om end forståelsen som regel er flydende cheap white socks.

Instituto da Lingua Galega (“instituttet for det galiciske sprog”) hævder, at galicisk er et selvstændigt romansk sprog, der hører til den ibero-romanske sprogstamme. Det uofficielle Associaçom Galega da Língua (“foreningen for det galiciske sprog”, AGL) mener dog ikke, at galicisk nogensinde har ophørt med at være en del af det portugisiske sprog gold football socks, i lighed med andre portugisiske dialekter (ligesom eksempelvis brasilliansk portugisisk). AGL anvender derfor en stavemåde, der er nærmere beslægtet med den portugisiske end med den spanske.

Galicisk tales af mere end 3 millioner mennesker, inklusive de fleste indbyggere i Galicien, såvel som blandt de mange galiciske indvandrere i resten af Spanien, i Iberoamerika og i det øvrige Europa.

Spanien har anerkendt galicisk som et af landets fire officielle sprog (lenguas españolas) trail running waist pack, sammen med castilliansk (spansk), catalansk, og baskisk. Der undervises i galicisk i både grundskoler og gymnasier i regionen, såvel som på de galiciske universiteter. På EU-niveau er talesproget blevet anerkendt som en del af det portugisiske sprog og bruges derfor af flere af de galiciske EU-parlamentarikere. Det særlige galiciske skriftsprog er dog ikke anerkendt som EU-sprog.

Share This:

Hot Cheap Clothes Online | Kelme Outlet

MCM Rucksack | Kelme | maje dresses outlet| maje dresses for sale

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet cheap online shopping websites with free shipping cheap online shopping websites for shoes