Loading…

READY TO ROCK?

Click the button below to start exploring our website and learn more about our awesome company
Start exploring

Posisjonssystem

Et posisjonssystem er et tallsystem hvor sifrenes plassering har betydning for tallets verdi. Posisjonssystemer har også et grunntall. I vårt titallsystem, for eksempel best goalkeeper glove, er tallet 10 grunntallet custom goalie gloves.

Eksempel på tall i titallsystemet:

Her står 1-tallet på 100.-plassen, 2-tallet på 10.-plassen, 3-tallet på 1.-plassen, 4-tallet på 1/10.-plassen og 5-tallet på 1/100.-plassen.

Et annet eksempel på posisjonssystem er totallsystemet, eller det binære tallsystem. Dette tallsystemet består kun av sifrene 0 og 1, og plassverdien utgjøres av potenser av 2, slik plassverdiene i titallsystemet utgjøres av potenser av 10.

Eksempel på tall i totallsystemet:

Omgjort til vårt titallsystem blir dette:

Andre mye brukte posisjonssystemer er oktaltall med grunntall 8 og heksadesimaltall med grunntall 16 usa football uniforms, som regel for å representere binærtall mer kompakt. Særlig den siste typen er mye brukt ettersom bestemte antall slike sifre utgjør adresserbare enheter (datamaskinord) i datamaskinene. For å representere tallene 10 til 15 brukes bokstavene A til F small water bottles. Eksempler på heksadesimaltall med desimaltallverdien i parentes:

De to siste tallene fremkommer fra:

Share This:

Hot Cheap Clothes Online | Kelme Outlet

MCM Rucksack | Kelme | maje dresses outlet| maje dresses for sale

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet cheap online shopping websites with free shipping cheap online shopping websites for shoes