Loading…

READY TO ROCK?

Click the button below to start exploring our website and learn more about our awesome company
Start exploring

Lønstrup

Koordinater: Lønstrup er en lille by med 521 indbyggere (2017) på toppen af Danmark how to tenderize beef quickly, i Vendsyssel ved Nordsøen. Byen ligger i Hjørring Kommune og hører til Region Nordjylland.

Lønstrup er et gammelt fiskerleje. Naturen er barsk med stejle sand- og lerklinter. Lidt syd for byen ligger ruinerne efter Mårup Kirke. Den middelalderlige kirke blev delvist nedtaget i 2008, da den kun var få meter fra at skride i havet. Fra kirkeruinen er der fin udsigt mod Rubjerg Knude fyr, der en km længere mod syd ligger delvist begravet i sand. Fra knuden er der en enestående udsigt over hav og land.

Lønstrup havde i 1801 123 indbyggere, i 1840 126 indbyggere, i 1860 234 indbyggere, i 1870 284 indbyggere, i 1880 309 indbyggere.

Den 11. august 1877 trak det sammen til et voldsomt uvejr, og ved middagstid startede et skybrud, som varede 1½ time

Den lille Lønstrup Bæk blev til en kløft 360 meter lang, 15 meter bred og 4,5 meter dyb.

Fiskerne, som var på havet, anede intet om katastrofen, før de så dele af nedstyrtede huse samt møbler og andet husgeråd ligge og flyde i vandet. På vej ind så de en sandtange fyldt med husgeråd, træer og buske, der nåede helt ud til mellemste revle. 6 huse blev revet med strømmen, 4 blev revet ned, og 2 måtte der fyldes op under.

Bækslugten, som blev dannet ved denne lejlighed

Brazil Home SOCRATES 8 Jerseys

Brazil Home SOCRATES 8 Jerseys

BUY NOW

$266.58
$31.99

, gennemskærer stadig den maleriske, lille by.

Tidligere levede mange familier af fiskeri i Lønstrup. Nu er der kun en håndfuld fritidsfiskere tilbage på byens bådplads. I det tidligere redningshus ved ophalerpladsen er der en lille udstilling om fiskeriets og redningsvæsenets historie.

Efter en voldsom storm i 1981 blev der etableret en kystsikring ved Lønstrup med en række høfder nord og syd for bådpladsen. Sikringen virker efter hensigten, men der må sandfodres hvert år.

Lønstrup består hovedsageligt af een lang gade, Strandvejen, som snor sig et par km gennem de stejle klinter. På de store græs- og marehalmsklædte bakkedrag i Lønstrups nordlige del finder man de såkaldte “sommervillaer”, som blev opført i årene omkring 1920.

Nærmest ved foden af disse bakker og ved byens torv ligger Lønstrup gl. Biograf. Denne bygning rummer om sommeren en café med levende musik, og om vinteren fremvises der fortsat film i ny og næ.

I sommersæsonen fyldes området i og omkring Lønstrup med op til 10.000 turister om ugen .

Lønstrup har 3 mindre hoteller og to små campingpladser. Området rummer desuden ca. 2500 sommerhuse fra Rubjerg i syd til Nørlev i nord. Endelig finder man ca. 5 km nord for Lønstrup Skallerup Klit, som er et af Danmarks mest besøgte feriecentre.

Lønstrup er kendt for sine mange kunsthåndværkere og gallerier I alt er der ca. 25 stk som alle ligger i gåafstand fra byens midte. Der er bl.a. glaspustere, keramikere, smykkekunstnere, ravslibere, kunstmalere, billedhuggere og gallerier. Dertil kommer en del specialbutikker. De fleste butikker holder åbent hele året.

Lønstrup har en række cafeer og restauranter, hvoraf de mest kendte er Restaurant Glashuset og Villa Vest . En del af spisestederne holder kun sommeråbent.

Lønstrup har en bilfri strand, som har det Blå Flag.

Share This:

Hot Cheap Clothes Online | Kelme Outlet

MCM Rucksack | Kelme | maje dresses outlet| maje dresses for sale

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet cheap online shopping websites with free shipping cheap online shopping websites for shoes